Bukvarević: Zakon o demobilisanim borcima parlamentarci moraju izdići iznad dnevne politike

Tekst Zakona o demobilisanim borcima napravila je grupa koja je sačinjavalo deset predstavnika boraca, deset predstavnika vlade te deset parlamentaraca. Džaferović je kazao da je i Vlada Federacije BiH prihvatila ovaj tekst, ali da su na redu parlamenti.

“Kolegiji oba doma su zakazali sjednice 16. i 18. jula te pozivam sve parlamentarce da ovo pitanje izdignemo iznad dnevne politike. Demobilisani borci nemaju svog zakona od 2010. godine. Imamo jednu kategoriju koju je sustigla starost i bolest i dužni smo im pomoći. Krajnje je vrijeme da se donese ovaj zakon”, kazao je Bukvarević za Klix.ba.

Ističe da su za zakon predviđena i finansijska sredstva koja će biti osigurana kroz rebalans budžeta te će i ta tačka trebati biti usvojena.

“Nakon ovoliko vremena čekanja zakona i rada ove grupe očekujem da će parlamentarci dati svoj doprinos i usvojiti ovaj zakon u narednoj sedmici. Ovo je naša prilika da pomognemo našim saborcima koji su u stanju potrebe, a s više od 57 godina žive bez plaće ili nekih primanja”, zaključio je Bukvarević.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*