Protesti građana Hadžića zbog migranata: Plašimo se i nećemo stati dok nam ne ispune zahtjeve

Protestni skup građana zbog loše sigurnosne situacije i ubistva sugrađanina je, nakon Ilidže, održan i u Hadžićima. Građani su poručili da je situacija u vezi s migrantima neizdrživa i da je krajnje vrijeme da ih počnu kažnjavati. Nemali broj građana se okupio danas ispred Hadžića u 13 sati, kažu da je vrijeme koje su izabrali simbolično jer je jedan život izgubljen.

Naglasili su da će se okupljati i narednih dana i da neće stati samo na mirnim okupljanjima sve dok im se ne ispune zahtjevi, a to je:

– Smanjiti broj migranata u Hadžićima

– Migrante iz Ušivka rasporediti po svim općinama kako ih ne bi bilo previše na jednom mjestu

– Vođenje evidencije o migrantima

– Ograničenje kretanja migrantima

– Kažnjavanje ili deportovanje u slučaju pravljenja problema i krivičnih djela.

Prisutni su ubijenom Jasminu Beroviću proučili Fatihu i naveli da se više u svom mjestu ne osjećaju sigurno.

“Previše je tih ljudi ovdje, mi to ne možemo više trpiti, naša policija je na izmaku snage. U Ušivku policijski sat ne počinje od 23 nego od sedam sati, s prvim mrakom. Nikoga nećete sresti na ulicama kad padne mrak jer je ljude strah i zaključavaju se u kuće”, naveo je jedan od prisutnih.

On navodi da nisu svi migranti problematični i opasni, ali da se zbog pojedinaca kojima je dozvoljeno da se kreću kako žele i rade šta žele, u najmanju ruki zgražavaju. Zbog toga traže, u ime prisutnih građana, da migrante koji su “sa sobom donijeli kriminal, prostituciju, drogu” kažnjavaju i deportuju navodeći da bi mnogi od migranata koji se nalaze u BiH u svojoj državi odavno bili u zatvoru.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*