Cazin: U srednjoj školi maltretirali dječaka s autizmom, oglasio se i direktor

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se sramotan snimak iz srednje škole u Cazinu na kojem se vidi kako jedan mladić u učionici maltretira dječaka sa posebnim potrebama. Kako je navedeno, incident se desio u Drugoj srednjoj školi u Cazinu, a kako se jasno može vidjeti na snimku, dječaka je maltretirao vršnjak koji ga je tom prilikom udario i bacao njegove stvari na pod. Dječak koji je žrtva vršnjačkog nasilja, ima autizam.

Tim povodom oglasio se i direktor Druge srednje škole u Cazinu Haris Ćoralić te najavio da će škola poduzeti zakonom propisane mjere kako bi kaznili pojedince koji su učestvovali u ovom sramotnom činu.

“U toku jučerašnjeg dana putem društvene mreže Facebook, pojavio se videozapis u kojem se mogu primijetiti elementi vršnjačkog nasilja, a koji se, na osnovu prikazanog, desio u našoj školi i u kojem su akteri učenici naše škole. Škola je odmah po saznanju i utvrđivanju identiteta istih, reagirala te slučaj prijavila nadležnima, a u okviru svojih nadležnosti, Škola će poduzeti Zakonom propisane mjere”, izjavio je Ćoralić te pozvao javnost da se suzdrži od neprimjerenih komentara.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*