Milan Tegeltija najavio da će razmisliti o ostavci pa pobjegao od novinara

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, predstavio je tri zaključka usvojena na današnjoj sjednici u Sarajevu, kazavši da je podržao usvajanje zaključka kojim bi mu se dala mogućnost da lično razmisli o ostavci.

Tegeltija je pročitao tri usvojena zaključka, a prvim se ukazuje na štetnost nezakonitog snimanja kojim se “narušava sigurnost nosilaca pravosudnih funkcija”.

“VSTV zahtijeva od nadležnih organa da promptno djeluju po svim saznanjima da se nosioci pravosudnih funkcija nezakonito snimaju”, izdeklamovao je Tegeltija.

Drugi zaključak VSTV-a je da se u ovom trenutku ne može izjasniti o odgovornosti na osnovu u medijima objavljenog audiosadržaja, jer se ne može utvrditi njegova autentičnost”.

Treći zaključak je da se poziva predsjednik VSTV-a da razmotri mogućnost podnošenja ostavke.

“U situaciji neriješenog broja glasova odlučuje glas predsjednika. Glasao sam za sve zaključke. Prva dva su potpuno opravdana. Treći proizilazi iz većinskih diskusija. Ja treba da razmotrim podnošenje ostavke”, zaključio je Tegeltija.

Nakon što je pročitao zaključke, Milan Tegeltija je “pobjegao” od novinara ne dajući im šansu da mu postave ijedno pitanje nakon burne šestosatne sjednice.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*