Prvi test u 2021. godini: Sloboda dočekuje Borac u Mejdanu

U prostorijama kluba održan pres uoči susreta sa ekipom Borca iz Banja Luke koja u subotu stiže u Tuzlu. Medije su ugostili potpredsjednik kluba Vedran Lakić i šef stručnog štaba Damir Mulaomerović koji su prije svega svim prisutnima čestitali Novu godinu i zahvalili se na praćenju svih aktivnosti kluba, kao i na korektnom izvještavanju.

Ovo je ujedno prva utakmica za crveno-crne u novoj godini budući da je ekipa prethodni vikend bila slobodna zbog otkazane utakmice sa Čapljinom koja će biti odigrana u srijedu. Susretom protiv Borca kreće i drugi dio sezone, a iz prvog dijela ekipa Slobode ima za odigrati još dvije zaostale utakmice.

Trener ekipe Damir Mulaomerović najavio je utakmicu i istakao kako prostora za greške više nema: “Kraj stare godine nije bio dobar i nismo zadovoljni zbog svega prikazanog. Mislim da su svi svjesni kako je pobjeda u ovom susretu neophodna i nadam se da ćemo ovu godinu početi na najbolji mogući način”, rekao je Mulaomerović nakon čega se kratko osvrnuo i na protivnika: “Sezonu smo otvorili gostujućom pobjedom protiv Borca, ali treba imati na umu da to više nije ista ekipa. Dosta novi igrača je stiglo, tu je i novi trener, ali mi se moramo fokusirati na nas i primijeniti na utakmicama sve ono što smo ispravljali na treninzima”, dodao je trener Slobode.

Ekipi su se tokom sedmice priključili Darrion Strong i Đorđe Lelić za koje se u svlačionici čuju samo riječi hvale, a šta očekuje od subotnjeg duela izjavio je i jedan od članova tima, Adi Alikadić: “Imali smo dosta vremena za pripremu utakmice koje vjerujem da smo iskoristili kvalitetno. Znamo odakle prijeti najveća opasnost kada je protivnik u pitanju. Atmosfera u ekipi je jako dobra i mi naravno idemo na pobjedu koja bi nam mnogo značila, pogotovo u ovom trenutku”, rekao je Alikadić.

Utakmica 14. kola Prvenstva BiH između Slobode i Borca zakazana je za subotu s početkom od 19:00h u maloj dvorani Mejdana. Na ovom susretu pravdu će dijeliti trojka Ivan Miličević, Ernad Karović i Vladimir Marić. Odluka o odigravanju utakmica bez prisustva gledatelja pod okriljem KSBiH je i dalje na snazi, a utakmicu ćete moći pratiti po do sada ustaljenoj praksi putem live streama na Youtube kanalu čiji će link biti dostupan na našim društvenim mrežama uoči početka.

OKK Sloboda

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*