Sutra oproštaj od Tuzlaka Sakiba Mujezinovića, osnivača tamburaškog orkestra “Sloboda”

U ponedjeljak je preminuo Sakib Mujezinović, jedan od osnivača tamburaškog orkestra SD “Sloboda” Tuzla. Ispraćaj će se obaviti sutra, 26.februara, ispred Komemorativnog centra Tuzla, a ukop na Gradskom groblju Tuzla.

Prije tridesetak godina rad tamburaške sekcije SD “Sloboda” obnovio je Sakib Mujezinović koji se 2011. godine koncertom u Narodnom pozorištu Tuzla oprostio od vođstva orkestra, a dirigentsku palicu ustupio sinu, Nihadu Mujezinoviću. U toku svog rada Sakib Mujezinović je osnovao i Školu tambure.

Tamburaški orkestar SD “Sloboda” je jedan od najuspješnijih tamburaških orkestara u Bosni i Hercegovini koji je za svoj rad dobio mnogobrojne nagrade. Mnogi Tuzlaci rado su dolazili na Novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra SD “Sloboda” koji se tradicionalno održavao tačno u podne 2. januara, a Sakiba Mujezinovića će pamtiti kao vrijednog čovjeka koji je mnogo uložio kako u rad orkestra tako i u vaspitno-obrazovni rad sa mladima, ispunjavajući time značajnu društvenu funkciju u razvijanju opštih društvenih vrijednosti kod mladih ljudi.

U znak poštovanja i zahvalnosti za sve što je učinio za kulturu i promociju Tuzle i Tuzlaka u našem programu ćemo sutra od 20,30 sati emitovati emisiju RTV7 Tuzla “Legende grada” u kojoj je naš sagovornik bio Sakib Mujezinović.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. Fat deposition and our modern lifestyle heavily influence this buy priligy online

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*