Civilna zaštita Grada Tuzla poziva sve na oprez zbog najavljenih velikih količina padavina

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine zbog lokalno očekivanih jačih pljuskova. Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je danas od 15.00 sati do ponedjeljka do 23.00 sata. Kako je naglašeno u upozorenju jači lokalni pljuskovi sa 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u vremenskom intervalu od dva do tri sata mogu usloviti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama.

S tim u vezi oglasila se i Služba civilne zaštite Grada Tuzla. Također su izdali upozorenje svim građanima, javnim preduzećima i službama koje djeluju unutar civilne zaštite, mjesnim zajednicma, na najavljene vremenske neprilike koje mogu pogoditi naš grad.

Uzimajući u obzir podložnost Grada Tuzla opasnostima od poplava i klizišta, ovakva prognoza vremena nameće potrenu osiguranja pripravnosti za adekvatan odgovor ukoliko nastanu pomenute opasnosti, a i preventivnog djelovanja kako bi se spriječile posljedice po živote i zdravlje građana kao i štete na materijalnim dobrima.

U tom cilju potrebno je da svako u svojoj nadležnosti preduzme mjere pripravnosti u danima vikenda, saopćeno je iz Civilne zaštite Grada Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*