Liga prvaka: Pobjede Bayera i Monaca

U preostalim  prvim susretima osmine finala nogometne Lige prvaka  Monaco je u Londonu savladao Arsenal sa 3:1 (1:0), dok je Bayer u Leverkusenu bio bolji od  prošlogodišnjeg finaliste Atletico Madrida sa 1:0 (0:0).

Strijelac pobjedničkog gola za Bayer bio je Hakan Calhanoglu u 57. minuti.

Sjajnu partiju za  Bayer Leverkusen pružio je   bosanskohercegovački  reprezentativac Emir Spahić, koji u 26. minuti sa 25 metara pogodio prečku.

Altelico je od 76. minute igrao bez Tiaga, koji je dobio dva žuta kartona.

Monaco je Londonu iznenadio  Arsenal sa  3:1. Gosti su poveli  golom Geoffreyja Kondogbija u 38. minuti.  U drugom poluvremenu prednost je  povećao Dimitar Berbatov u 53. minuti, a posljednja  dva gola postignuta su u sudijskoj nadoknadi. Prvo je počasni gol za Arsenal postigao  Alex Oxlade-Chamberlain, da bi konačan rezultat  (1:3)  postavio Yannick Ferreira-Carrasco.

U ranije odigranim susretima osmine finala Barcelona je u gostima savladala Manchester City sa 2:1 (2:0), dok je Juventus istim rezultatom bio bolji od Borussije Dortmund.

Real je u gostima pobijedio Schalke 2:0, Basel i Porto, kao i Paris Saint Germaine i Chelsea  su remizirali 1:1, dok  golova jedino nije bilo u susretu između Šahtjora i Bayerna iz Munchena.

Revanš utakmice osmine final igrat će se 10., 11., 17. i 18. marta.

Četvrtfinale je rasporedu 14. i 15. te 21. i 22 aprila, polufinale 5. i 6. te 12. i 13. maja, dok će se finale igrati 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*