Završeno Evropsko prvenstvo u Turskoj, Sandro i Stefani Krešić izvanredni u sviojim kategorijama

Proteklu sedmicu u Turskom gradu Gaziantepu, održano je  Seniorsko Evropsko prvenstvo u karateu gdje je nastupila i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

U sastavu reprezentacije radili su reprezentativci Karate kluba „DO“ iz Tuzle Sandro i Stefani Krešić, a koji su dali svoj maksimalan doprinos reprezentaciji.

Sandro iako debitant u seniorskoj konkurenciji radio je za ekipu BiH, gdje je u dva kola buklvalno pomeo protivnike.

Prvog dana radilo se sa Rumunijom gdje je Sandro pobjedio njihovog prvaka sa 4:0.

Drugog dana spektal pa možemo slobodno reći i Evropskog prvenstva, meč protiv Ukrajinske reprezentacije, a Sandro dobija najteži zadatak, borba sa najboljim na svijetu Stanislav Horuna.

Horuna je inače svjetski i evropski šampion, osvajač svih Premijer Svjetskih Liga 1 i na kraju osvajač je Olimpijske medalje sa održane olimpijade.

Sandro je bukvalno pomeo svog protivnika sa pobjedim 6:0, što je svakako povjesna pobjeda.

Stefani je takođe radila pojedinačna tri meča gdje je u četvrtfinalu zaustavljena od Francuske reprezentativke, koja je poslije ne povlači u borbu za medalju, ali je njen nastup ostao kao jedan od najzapaženijih u pojedinačnoj konkurenciji.

Za par dan Karate klub „DO“ odlazi u Beograd na Balkansko prvenstvo gdje nastupaju naših pet reprezentativaca, dvoje seniora Sandro i Stefani Krešić, dok u konkurenciji do 14 godina nastupa troje naših reprezentativaca Šejla Aščić, Amina Delić i Amina Avdić.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*