Zlato i bronza za karatiste Karate kluba „DO“ na 25.Budimpešta Open

Veličanstven uspjeh reprezentatvaca Bosne i Hercegovina inače članova Karete kluba „DO“ iz Tuzle Sandra Krešića i Stefani Krešić na najstarijem i najvećem evropskom turnuru u kalendaru Evropske Karate Federacije, 25.Budimpešta Open-Mađarska, na kojem su nastupile 36 država sa 2170 takmičara.

Sandro i Stefani Krešić su radili prvoga dana 17.09.2022.godine u seniorskim kategorijama te su iznjedrili da se dva puta na postolju vihori zastava Bosne i Hercegovine.

Sandro Krešić je imao pet mečeva te zlatnu medalju osvaja u kartegoriji seniori +84 kg, eliminišući u finali viceprvaka.

Stefani Krešić je takodje radila pet mećeva gdje polufinalu u čudnim okolnostima gubi meč od Slovače prvakine, a zatim u petom meču  borbi za bronzu eliminiše Polsku reprezentativku u kategoriji seniorke +68kg.

Pored ovog takmičenja karatisti našeg kluba nastupili su na još dva takmičenje u državi i to 17.09.2022.godine u Banja Luci 16. Internacionali Kup Banja Luka i 18.09.2022.godine na 22 Kup Lukavac takmičenju u Lukavcu gdje je osvojeno 15 medalja 

Takmičare je vodio Anto Krešić.

(Pres kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*