Srbija: Dva povjerenstva za utvrdjivanje uzroka nesreće

Helikopter koji se srušio bio je jedna od najispravnijih letjelica u ratnom zrakoplovstvu Srbije, posada najbolje što je jedinica Vojske Srbije mogla ponuditi, a najoptimalniji uvjeti za slijetanje bili su na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Domu Vojske Srbije, javlja Tanjug.

Osnovana su dva povjerenstva za utvrđivanje uzroka nesreće koja imaju zadatak utvrditi zašto je do nesreće došlo, tko je eventualno odgovoran, kao i uzroke tehničke prirode, a rok za završetak njihovog rada je 30. ožujka.

Načelnik Generalnog stožera Vojske Srbije, general Ljubiša Diković rekao je da će nadležni organi utvrditi tko snosi odgovornost za nesreću, ali istaknuo i da odgovornost osjećaju i on i njegovi suradnici.

“Odgovornost osjećam i ja i svi moji suradnici, ne dijelimo je, svatko je odgovoran za svoj dio, koliko tko utvrdit će nadležni organi i satim ćete biti upoznati. Ne može čovjek biti neodgovoran za rad organizacije ako je na njenom čelu i svakog pojedinca koji je čini. Osjećam svoju odgovornost, ona će biti raspravljena, je li je ima ili je nema”, rekao je Diković.

Zapovjednik 204. zrakoplovne brigade, brigadni general Predrag Bandić rekao je da meteorološka situacija nije bila nepovoljna, već složena, toliko da se u njoj mogu snaći piloti s takvom opremom i razinom osposobljenosti.

“Da je situacija bila nepovoljna, ne bismo se uputili u ovakav zadatak”, rekao je Bandić.

Na konferenciji je rečeno i da je od 1996. godine ovo najteža nesreća s tako tragičnim ishodom u Srbiji.

(RTv7/ Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*