Grad Tuzla peti najotvoreniji grad u BiH

Prema istraživanju koje je provelo Udruženje građana „Zašto ne“ u okviru projekta Lokalni indeks otvorenosti za 2023. godinu, Grad Tuzla se istakao kao jedna od najotvorenijih lokalnih samouprava u Bosni i Hercegovini. Grad Tuzla je zauzeo peto mjesto sa indeksom otvorenosti od 72,44%, čime je potvrđena posvećenost transparentnosti, pristupačnosti i odgovornom upravljanju.

Istraživanje je obuhvatilo 145 lokalnih zajednica u BiH, a Grad Tuzla, kroz kontinuirano unapređenje svojih komunikacijskih i administrativnih praksi, uspješno odgovara na izazove koje ovaj indeks mjeri – transparentnost, pristupačnost, integritet i učinkovitost.

Grad Tuzla redovno ažurira informacije na web stranici, uključujući organogram gradske uprave, biografije dužnosnika, kontakt informacije te planove i izvještaje o radu, čime se olakšava pristup građanima, i doprinosi boljem informisanju i većoj uključenosti javnosti u procese donošenja odluka.

Ovi rezultati dodatno potvrđuju opredjeljenost Grada Tuzle da građanima osigura transparentnost i otvorenost u radu, te će se nastaviti ulagati u jačanje komunikacije s javnošću, kao i modernizaciju informatičkih i administrativnih sistema.

Grad Tuzla ostaje primjer pozitivne prakse, a ovi rezultati su poticaj za dalje unapređenje transparentnosti i odgovornosti prema građanima, u cilju daljeg jačanja povjerenja i unapređenja kvalitete života u našem gradu.

Jedan komentar

  1. I was suggested this web site by my cousin Im not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble You are incredible Thanks

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*