Obavijest o postavljanju plakata i izbornih materijala na javnim površinama

Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla, podsjeća sve političke subjekte koji učestvuju u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini 2024. godine, na sljedeće odredbe Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik Grada Tuzla“, broj: 5/23 – prečišćeni tekst, 9/23, 3/24, 4/24 i 5/24), a koje se odnose na postavljanje plakata i izbornih materijala u svrhu promocije političkih subjekata:

“Član 16.

Plakati, oglasi i slične objave mogu se postavljati na oglasnim pločama, oglasnim stubovima i u oglasnim ormarićima, a samo izuzetno i na privremene ograde kojima su ograđena gradilišta, isključivo uz saglasnost službe nadležne za komunalne poslove, osim u slučaju postavljanja posmrtnica.

Saglasnost za postavljanje plakata organizator priredbe, ili proizvođač proizvoda koji se oglašava (u daljem tekstu: Oglašivač), dužan je zatražiti najkasnije u roku od 48 sati prije postavljanja plakata.

Uz zahtjev je Oglašivač dužan priložiti i primjerak plakata koji se oglašava, kao i ukupan broj plakata koji se postavljaju.

Gradska služba nadležna za komunalne poslove, uz odobrenje za postavljanje, odredit će i visinu naknade za postavljanje i uklanjanje plakata, kao i rok za uklanjanje plakata.

Visina naknade se određuje Odlukom o visini naknade.

Uredno postavljene plakate zabranjeno je prljati, oštećivati ili uništavati.

Član 17.

Zabranjeno je postavljanje plakata, oglasa i sličnih objava van dozvoljenih mjesta, kao i ispisivanje poruka bilo kojeg sadržaja, a naročito na: fasadama, stalnim ogradama, potponim zidovima, rasvjetnim stubovima, stubovima saobraćajne signalizacije i ostalim stubovima, energetskim i drugim postrojenjima i sličnim objektima, kao i na trotoarima, bez odobrenja.

Plakati, oglasi i slične objave, postavljene van dozvoljenih mjesta, uklonit će gradska služba nadležna za komunalne poslove o trošku fizičkog ili pravnog lica koje ih je postavilo.”

Podsjećamo da su za kršenje navedenih odredbi predviđene novčane kazne u rasponu od 50 do 500 KM za fizičko lice, 1000 do 10.000 KM za pravno lice i 200 do 1000 KM za ogovorno lice u pravnom licu.

Pozivamo sve političke subjekte da se pridražvaju navedenih odredbi Odluke.

Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla.

5 0 komentara

  1. Wonderful web site Lots of useful info here Im sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious And obviously thanks to your effort

  2. What i dont understood is in reality how youre now not really a lot more smartlyfavored than you might be now Youre very intelligent You understand therefore significantly in terms of this topic produced me personally believe it from a lot of numerous angles Its like women and men are not interested except it is one thing to accomplish with Woman gaga Your own stuffs outstanding Always care for it up

  3. I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is attractive your authored material stylish nonetheless you command get got an impatience over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike

  4. Simply Sseven I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

  5. Simply Sseven I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*