Ivanić i Izetbegović primili Gentilonija

Prеdsјеdаvајući Prеdsјеdništvа Bosne i Hercegovine Мlаdеn Ivаnić i člаn Prеdsјеdništvа BiH Bаkir Izеtbеgоvić primili su danas u Sarajevu ministra vanjskih poslova Italije Paola Gentilonija gdje je zaključeno kako postoji zajednička želja za daljim unaprjeđenjem bilaterlanih odnosa dvije zemlje, piše Anadolu Agency (AA).

Tokom današnjeg sastanka zaključeno je kako su dosadašnji odnosi dviju zemalja dobrosusjedski, razvijeni te prijateljski. Pored toga, naglašena je i spremnost kao i interes za poboljšanjem već dobre bilateralne saradnje u predstojećem periodu.

Također, u pogledu kontinuiteta pozitivnih odnosa između BiH i Italije izražen je optimizam. Razgovarajući o unaprjeđenju odnosa u oblastima od zajedničkog interesa, istaknuto je da su perspektivne oblasti za saradnju energetika, infrastruktura i metalurgija.

Zajednički je konstatovano kako je neophodno iskoristiti sve mogućnosti za unaprjeđenje ekonomske saradnje, koja je izbalansirana kada je u pitanju spoljno-trgovinska razmjena, te je istaknuto zadovoljstvo činjenicom da je Italija u vrhu spoljnotrgovinskih partnera BiH.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*