Srednjoškolci iz 54 lokalne zajednice boravili u Sarajevu

Od 4. do 7. septembra u Sarajevu je održana je VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Riječ je o najvećem događaju za srednjoškolce naše zemlje koji ova organizacija provodi od početka svoga djelovanja.

Ovogodišnja Generalna skupština okupila je 100 srednjoškolaca iz 54 različite lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i predstavnike partnerskih organizacija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Formalni dio skupštine obilježen je biranjem novog predsjednika, kao i devet članova Upravnog odbora. Na čelu organizacije nalazi se Amar Kundalić (Zenica), dok novi sastav Upravnog odbora čine: Zlatko Bedžetović (Tuzla), Valerija Blagojević (Modriča), Nedim Alibegović (Sarajevo), Lejla Mujanović (Srebrenik), Lejla Hadžić (Cazin), Ivana Filipović (Prozor-Rama), Elda Lolić (Živinice), Faruk Gutić (Banovići) te Merisa Ćemo (Sarajevo).

Tokom četverodnevnog događaja, učesnici i gosti imali su priliku prisustvovati raznim radionicama i predavanjima, koje su prvenstveno bazirane na planiranje rada Asocijacije srednjoškolaca u BiH u narednom periodu, ali i analizu rada u protekloj godini. S obzirom da je većina učesnika prvi put boravila u Sarajevu, omogućen je zajednički izlet u vidu istraživačke igrice gdje su imali priliku, rješavajući zagonetke, posjetiti kulturno-historijske znamenitosti grada.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*