SzP traži ostavku Dodika i prijevremene izbore

Savez za promjene pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podnese ostavku i raspiše prijevremene predsjedničke i parlamentarne izbore, javlja novinar “Nezavisnih” sa pres konferencije u SDS-u.

Iako je medijima bila najavljena pres konferencija SDS-a, u međuvremenu je održan hitan sastanak Saveza za promjene koji je upravo završen a u prostorijama SDS-a u toku je pres konferencija.

Članice Saveza za promjene zatražile su ukidanje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, zaprijetivši mogućim izlaskom na ulice, ako se to ne desi.

Rekli su da će i dalje „bojkotovati obraćanja premijerke Željke Cvijanović u Skupštini RS jer smatraju da je njena Vlada nastala na političkoj korupciji“.

Rekli su da je Savez dogovorio i  zajednički izlazak na naredne lokalne izbore, te najavili inicijativu za uvođenje instituta vanrednih izbora u Izborni zakon.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a predstavio je nalaze Poreske uprave koji poptvrđuju, kako je rekao, pronevjere u visini od više stotina miliona KM u prijedorskom preduzeću “ArcelorMittal”, te da je za to najodgovorniji Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*