Pet trikova za čistu kuhinju bez neugodnih mirisa

Možda ste mislili da čista kuća znači samo pospremanje, ali šta uraditi kada se stvore tvrdokorne mrlje u mikrovalnoj ili masne naslage na vašim kuhinjskim policama…

Masnoća od kuhanja
Da biste se riješili masnoće na vrhu kihunjskih pločica uzrokovane kuhanjem, trebate krpu od mikrofibera umočiti u vrelu vodu i prebrisati, piše Time.

Riješite se mirisa
Znamo kako je zamorno i teško riješiti se mirisa nakon kuhanja pa je svaki savjet dobrodošao. U tavi ili manjem loncu zagrijte vodu dodajte limunov sok i mirisne biljke poput lavande ili metvice. Pustite da proključa neko vrijeme dok se prostorija ne ispuni mirisom. Možete staviti i neke druge biljke koje su vama drage i čiji miris volite.

Drugi način je da dodate sirće i malo praška za pecivo. Sirće je prirodno sredstvo za otčepljavanje odvoda. Umjesto skupih proizvoda čiji miris nam čak može i naštetiti, u odvod ulijte emulziju od praška za pecivo i bijelog sirćeta. Kada to odstoji neko vrijeme, dobro isperite vrelom vodom. Probajte i kombinaciju sirćeta i krupne soli, a postupak je isti.

Očistite mikrovalnu pomoću pare i limuna
Ne ribajte svoju mikrovalnu pećnicu. Umjesto toga, u nju stavite zdjelu s limunovim sokom i uključite je. Vidjet ćete kako para i limunov sok utječu na otklanjanje tvrdokornih mrlja.

Čuvajte lavabo
Kako biste oprali lavabo, najbolja kombinacija su soda bikarbona i limun. Pospite sodu bikarbonu i očistite korom limuna. jednostavno i učinkovito!

Tave i lonci
Prokuhajte vodu sa sirćetom u loncu ili tavi koja vam je zagorjela. Potom, ostatke hrane očistite sa sodom bikarbonom i ponovo ćete imati blistavo suđe.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*