GV Tuzla: Usvojena Informacija o podršci Grada Tuzla projektnim aktivnostima mladih

Današnja sjednica Gradskog vijeća Tuzla, ujedno i posljednja u ovoj godini, prekinuta prilikom razmatranja Inicijative za izmjenu Izbornog zakona, sa ciljem da mandat pripada političkoj stranci.

Ova tačka dnevnog reda je prebačena za januarsku sjednicu Gradskog vijeća Tuzla. Pored ove, na narednoj sjednici bi se trebala naći kadrovska pitanja, te zahtjev za ukidanje diskriminacije u odnosu na uposlenike, koji primaju platu i naknade iz Budžeta Tuzlanskog kantona.

Predhodno je u drugom djelu sjednice Gradskog vijeća Tuzla, između ostalog jednoglasno usvojena Informacija o podršci Grada Tuzla projektnim aktivnostima mladih. Među zaključcima je zahtjev Gradskog vijeća Tuzla da se u 2016.godini realizuje Inicijativa o osnivanju kancelarije za mlade, kao i da se pristupi izradi strategije za mlade.

Kao dio ove tačke uvrštena je Informacija o pripremi za novogodišnje praznike. Organizacija je prepuštena Opštem udruženju obrtnika grada Tuzle i nadležnim gadskim službama. Rad Novogodišnjeg bazara na Trgu slobode neće biti do 30.decembra, već će biti produžen i za vrijeme pravoslavnog Božića, kako bi se prazničnom atmosferom obuhvatrili svi predstojeći praznici. Sugerisano je da se u vrijeme obilježavanja Nove godine, obrati pažnja za obezbjeđenje napitaka i prehrambenih proizvoda prisutnim građanima.

Vjećnici su usvojili Informaciju o podršci Grada Tuzla organizacijama civilnog društva i javnim ustanovama, u oblasti društvenih djelatnosti. Usvojena je Informacija o saradnji Grada Tuzla sa inostranim subjektima, i realizacije projekata i porgrama iz oblasti međunarodne saradnje. Takođe je usvojena i Informacija o aktivnostima na animiranju građana i organizacija, u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi,na području Grada Tuzla, za period januar – okrobar 2015.godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*