Zvizdić – Heusgen: Njemačka prepoznala napore i ostvarene rezultate u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se u Minhenu sa savjetnikom njemačke kancelarke Angele Merkel za vanjsku i sigurnosnu politiku Cristophom Heusgenom, s kojim je razgovarao o procesu integracija BiH u EU.

Heusgen je rekao da je Njemačka prepoznala napore i ostvarene rezultate koje je u proteklom periodu realizovala BiH i da će nastaviti pružati podršku u ostvarivanju evropske perspektive BiH.

Zvizdić je upoznao sagovornika o aktivnostima koje BiH realizuje kako bi predala kredibilnu aplikaciju za članstvo u Evropsku uniju i o koracima koji su uslijedili nakon što je Angela Merkel boravila u BiH u julu prošle godine.

Savjetnik Heusgen je rekao da njemačka kancelarka zna da ključ rješenja problema leži u evropskoj perspektivi i da ona podržava ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Denis Zvizdić jučer je učestvovao na debati premijera Konferencije o sigurnosti koja se održava u Minhenu.

Zvizdić je održao bilateralne sastanke sa predsjednicima Slovenije i Makedonije Borutom Pahorom i Đorđem Ivanovim, te s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u subotu se sastao i sa visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federikom Mogerini, s kojom je razgovarao o evropskom putu Bosne i Hercegovine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*