Razlozi otkazivanja matineje u povodu 50.godišnjice od objavljivanja “Memoara Živka Crnogorčevića”

Menadžment Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla otkazuje, za sutra najavljenu, matineju u povodu 50. godišnjice od objavljivanja „Memoara Živka Crnogorčevića“ na kojoj je, izmedju ostalih jedan od promotora trebao biti Fatmir Alispahić.

Razlog otkazivanja navedenog događaja, su istupi u medijima Fatmira Alispahića, u vezi sa organizacijom paradžemata u Bosni i Hercegovini, u kojima se on predstavlja kao njihov zastupnik. Na takav način, gospodin Alispahić podržava vaninstitucionalne oblike organizovanja vjerskih zajednica čime direktno urušava Islamsku zajednicu u BiH, ali i državu i društvo u cjelini.

Tim djelovanjem, želi da u našoj zemlji stvori vjerske zajednice ali i društvo koje nije kompatibilno sa našim društvom i državom već pripada nekim drugim podnebljima.

Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla kao kulturno – obrazovna ustanova koja pripada svim građanima, u svom radu i aktivnostima, neće propagirati osobe i stavove koji zastupaju ovakva djelovanja, kaže se u saopštenju za javnost menadžmenta NUB Derviš Sušić Tuzla.

(NUB Deviš Sušić/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*