Godišnjica terorističkog napada u Zvorniku

Prošlo je tačno godinu dana od napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kome je Nerdin Ibrić iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića (48) i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Portparolka MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja rekla je da će danas u 12 sati ispred Stanice javne bezbjednosti u Zvorniku biti otkriven spomenik poginulim pripadnicima MUP-a, te položeno cvijeće.

“Ni godinu dana od terorističkog napada u kojem je stradao naš kolega Dragan Đurić, nema sudskog epiloga. Tužiteljstvu BiH podnesen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali H. F. i M.K. za djelo terorizam i protiv njih se vodi postupak pred Sudom BiH. Oni su bili lišeni slobode u samoj istrazi i bio im je određen pritvor od 30 dana, ali su pušteni da se brane sa slobode”, naglasila je Šoja.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Gojko Vasić predvodiće delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova koja će posjetiti Zvornik povodom obilježavanja godišnjice napada na Policijsku stanicu u ovom gradu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*