Humanitarni workshop sa Addamom Collinsom

Proteklih sedam dana, u Tuzli su boravili poznati producenti i Dj-i elektronske muzike, Addam Collins (SAD) i Eddie Richards (UK), koji su nastupili u klubu Palma.

U saradnji sa velikim brojem domaćih organizacija, producenata i dj-a elektronske muzike sa područja TK, u četvrtak, 28.04.2016. godine, u Caffe galeriji Bunt, u Tuzli, održan je tzv. “workshop” sa Addam Collinsom.

Riječ o događaju koji nije konvencionalnog tipa, tokom kojeg su učesnici razgovarali o različitim temama iz oblasti elektronske muzike, tačnije o produkciji, poslovnoj komunikaciji među potencijalnim saradnicima, saradnji sa medijima, o trendovima u organizaciji događaja i potrebama publike.

Adam Collins, je muzički producent i DJ elektronske muzike iz New Yorka, i bavi se produkcijom i dj-ingom muzike više od 20 godina. Njegovo ime je sinonim za pravi underground tech-house pokret od osnivanja tog žanra. Sa partnerom Marky Star osnovao je grupu Omni A.M. u Čikagu i kao izvršni producent on se fokusira na razvoj umjetnika za njegovu etiketu, Euphoria Records. Kao DJ nastupa sa House On Mute crew i drži rezidenciju Le Bain at The Standard, High Line NYC, National Underground and Beef Cuts u New Yorku.
Collins je također strastveni producent i izdaje za Subtrak, Midnight Social, Innerflight and Low Money Music Love

Cilj ovog okupljanja je bila razmjena iskustava, koja su edukativnog karaktera za sve učesnike. Tokom sinoćnjeg “workshop-a”, u Caffe Galeriji Bunt w/ Adam Collins, održan je i humanitarny party, za djevojčicu iz naselja Kužići, kojoj su prijeko potrebni novci za normalan život. Tuzlaci i zaljubljenici elektronske muzike, su, na svoj skroman način dali doprinos prikupljanju sredstava koja će njoj puno značiti.

Nakon radionice, druženje je nastavljeno uz odabrane DJ setove učesnika.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*