Medicinska škola Tuzla obilježila Dan sestrinstva

Svake godine medicinske sestre cijelog svijeta obilježavaju 12. maj, u spomen na rođendan Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih.
Međunarodni dan sestrinstva obilježen je i u Medicinskoj školi Tuzla, akcijom koju su učenici i nastavno osoblje realizovali u osnovnim školama.

Tako su u u sedam osnovnih škola: Solina, Slavinovići, Centar, Novi Grad, Mejdan, Brčanska Malta i Dobošnica,  održana predavanja i edukacija mladih osnovaca o problemima iz oblasti zdravstva sa kojima bi se potencijalno mogli susresti.

Tretirane su teme: Prevencija maloljetničkog nasilja i važnost doručka, Anoreksija i bulimija, Prevencija narkomanije, Lična higijena, Pravilna ishrana, Prevencija pušenja i Zdravstveno prosvjećivanje.

Osnovnci su pokazali velik istepen interesovanja za obrađivane teme, a iz Medicinske škole su se zahvalili osnovnim školama na saradnji, sa nadom da će nastaviti saradnju i u narednim školskim godinama.

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*