Miralem Pjanić u idealnom timu Serie A za prethodnu sezonu

Proteklog vikenda okončano je prvenstvo Italije, a šampion je po peti put uzastopno torinski Juventus dok je Roma naših Džeke, Pjanića i Zukanovića sezonu okončala na trećem mjestu, te će svoj put nastaviti u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Upravo je Miralem Pjanić, naš sjajni veznjak našao svoje mjesto u idealnom timu talijanskog šampionata za prethodnu sezonu, te samim tim nije ni čudo što je privukao pažnju mnogih evropskih velikana.

Naš reprezentativac je peti igrač sa najboljom ocjenom u talijanskom šampionatu i to sa ocjenom 7,47 dok je recimo najbolji Pogba sa 7,81, a potom slijede Higuain, Dyballa, te Vazquez. Miralem je također i najbolji asistent Serije A sa 12 asistencija koliko ima i Juventusov Pogba.

Pored našeg Pjanića koji je jedini igrač Rome u ovoj ekipi, u idealnom timu sezone nalaze se i po dva igrača Juventusa, Milana, te Sassuola kao i po jedan iz redova Sampdorije, Napolija, te Genove.

Idealni tim Serie A za prethodnu sezonu:

Viviano (Sampdoria); Vrsaljko (Sassuolo), Acerbi (Sassuolo), Ansaldi (Genoa), Antonelli (Milan); Vazquez (Palermo), Pogba (Juventus), Pjanić (Roma), Bonaventura (Milan); Dybala (Juventus), Higuain (Napoli).

573a2acb-ee48-4dcb-8b03-652e0a0a0a80-seriea-previewOrg

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*