Policijske akcije u cilju normalizovanja stanja u saobraćaju

Petnaest smrtno stradalih osoba u saobraćajnim nesrećama na području TK u prvih šest mjeseci ove godine, samo su jedan od pokazatelja izuzetno lošeg stanja u oblasti sigurnosti u saobraćaju.

U  MUP-u TK detektovali su ovaj veliki problem i odlučili pokrenuti  sveobuhvatnu akciju na području šest policijskih uprava. Akcija je provedena u petak, kada je za četiri sata kontrole u prekršajima zatečeno više od 400 vozača.

Najčešće se radilo o prekoračenjima brzine, preticanju na nedozvoljenom mjestu, vožnji pod uticajem alkohola, korištenju mobitela za vrijeme vožnje, nevezanju sigurnosnim pojasem, vožnji neregistrovanog motornog vozila….

Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju bit će vršene i u narednom periodu, sve dok stanje u toj oblasti ne bude normalizovano. Iz MUP-a TK apeluju na  sve učesnike u saobraćaju na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa, roditelje da povedu računa o svojoj djeci koja voze motocikle a pozivaju  i ostale aktere koji su relevantni za ovu oblast -ministarstvoa obrazovanja i saobraćaja, auto škole , taksi prevoznike, i sve ostale koji se bave prevozom ljudi i roba da daju svoj doprinos normalizaciji stanja u oblasti saobraćaja na našem Kantonu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*