Kantonalni sud u Sarajevu odlučio: Damir Hadžić ostaje u pritvoru

Nakon ponovnog odlučivanja Kantonalni sud u Sarajevu je odlučio da Damir Hadžić ostaje u pritvoru, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Njegov advokat Davor Martinović nam je kazao da završava žalbu koju danas namjerava predati Sudu.

“Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu je donio rješenje o određivanju pritvora uprkos jasnim uputama drugostepenog suda, a koje je danas u 10 sati dostavljeno odbrani”, kazao nam je Martinović.

Hadžić je uhapšen u akciji “Blok” i osumnjičen je za zloupotrebu položaja ili ovlasti, a tereti ga se da je iz općinskog budžeta nezakonito isplatio više od milion KM bivšem zastupniku u Skupštini KS i ministru u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Esedu Radeljašu.

Za njega je Tužilaštvo KS tražilo pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza ili opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Prethodno je bilo ukinuto rješenje o pritvoru bivšem načelniku Općine Novi Grad Sarajevo i bivšem državnom ministru komunikacija i saobraćaja jer je odbrana uložila žalbu.

Podsjećamo da su u akciji “Blok” osim Eseda Radeljaša i Damira Hadžića ranije uhapšeni pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad Jasmina Horo kojoj je danas određen jednomjesečni pritvor, bivši pravobranilac Općine Novi Grad Nedžad Kapetanović i šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Općine Novi Grad Jusuf Čaušević.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*