Dodik: Republika Srpska će referendumom odlučiti o članstvu u NATO savezu

Građani Republike Srpske, kada bude trebalo donijeti odluku, na referendumu će odlučiti da li žele da BiH ide u NATO, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je podvukao da entitet, u kome obavlja funkciju predsjenika, ostaje pri sporazumu iz 2013. godine o pitanju vojne imovine, jer kaže, “taj sporazum nije stavljen sa strane” i odbacuje bilo kakva druga rješenja, kao što je odluka o pitanju knjiženja vojne imovine u Han-Pijesku na BiH.

“Ukoliko se nastavi s nametnutim, politički motiviranim odlukama, te oduzimanjem imovine Republike Srpske, mi ćemo izaći iz tog procesa, rekao je Dodik.

Proces pridruživanja Bosne i Hercegovine Sjevernoatlantskom savezu je u zastoju, jer sadašnje rukovodstvo entiteta Republika Srpska ima stav da BiH može u NATO samo onda kada tamo uđe Srbija, a poznato je da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti sa ipak malim pomakom ka Rusiji.

Predsjedništvo BiH svojevremeno je donijelo jednoglasnu odluku o NATO integracijima, a danas dva člana predsjedništva, hrvatski i bošnjački zagovaraju ovakvu vrstu vojnog povezivanja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*