Učenici Elektrotehničke škole posjetili Memorijalni centar Potočari

Učenici Elektrotehničke škole iz Tuzle posjetili su Memorijalni centar u Potočarima, gdje je održan historijski čas. Kustos Memorijalnog centra je govorio o zbivanjima u i oko Srebrenice tokom rata i 1995.godine. Učenike je primio zamjenik načelnika Srebrenice Nermin Alivuković.

Među učenicima je bio i unuk nane, koja nije dočekala svoja 3 sina i 4 brata.

Nakon historijskog časa u kompleksu Memorijalnog centra učenici  Škole su se uputili prema hali fabrike akumulatora gdje su posjetili sobu sjećanja sa fotografijama koje svedoče genocidu. Posjeta Memorijalnom centru okončana je gledanjem dokumentarnog filma o Srebrenici i posjetu novootvorenom muzeju u prostorijama UN holandskog bataljona.

Nakon završene posjete Memorijalnom centru upriličen je radni sastanak predstavnika Škole sa zamjenikom načelnika Nerminom Alivukovićem i Direktorom srednjoškolskog centra Srebrenica gdje se razgovaralo o daljoj institucionalnoj saradnji škola, dok su učenici obje škole odigrali revijalnu utakmicu u fudbalu. Posjeta Srebrenici je završena obilaskom grada i posjetom izvora Guber vode, čuvenog lječilišta.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*