Hrvatska: Očekuju se gužve na granici, poduzete sve mjere

Hrvatska policija danas, nakon Uskrsa, očekuje velike gužve na granici prema Sloveniji, te je angažovala maksimalan broj policajaca da bi smanjila čekanje na prelazak granice, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Hrvatske.

Hrvatska policija angažovala je maksimalan broj policajaca da bi smanjila čekanje na prelazak granice, koristi sve materijalne i tehničke resusre, a sve dostupne trake biće otvorene u skladu sa intenzitetom saobraćaja, saopšteno je iz MUP-a Hrvatske.

S obzirom na to da se poslije uskršnjih praznika veliki broj ljudi vraća prema državama EU, hrvatska policija procjenjuje kako će danas doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlazu iz Hrvatske prema Sloveniji.

Hrvatska policija će, ako bude potrebe, državljane iz zemalja EU, Norveške, Islanda i Lihtenštajna, te Švajcarske, preusmjeravati na manje granične prelaze na kojima ne bude većih gužvi.

Hrvatski MUP je u saradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom pripremio “aktivnosti podrške” putnicima koji će čekati na graničnim prelazima Bregana i Macelj.

Da bi izbjegli gužve i zastoje, MUP poziva sve putnike da prate informacije o stanju na graničnim prelazima koje redovno objavljuje Hrvatski auto-klub na svojoj internet stranici.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*