Međunarodni dan borbe protiv homofobije: “Biti LGBT osoba u BiH”

Zajednička tematska sjednica pod nazivom “Biti LGBTI osoba u BiH – preporuke za djelovanje institucija”, koju organiziraju Zajednička komisije za ljudska prava i Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), bit će održana danas.

Ova tematska sjednica organizira se u povodu 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, a cilj je sagledavati stanje zakonodavstva i relevantnih politika u ovoj oblasti, te razmjena mišljenja o tome kako ovu oblast urediti na najbolji način.

Skup se, inače, realizira u saradnji s Agencijom za ravnopravnost spolova Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Sarajevskim otvorenim centrom i UNDP-om u BiH.

Kako je najavljeno, skupu će prisustvovati predstavnici parlamentarnih komisija za ljudska prava i rodnu ravnopravnost, predstavnici izvršne vlasti iz oblasti zaštite ljudskih prava, zdravlja, pravosuđa, obrazovanja, unutrašnjih poslova, te nevladinih organizacija, ambasada stranih zemalja u BiH i međunarodnih organizacija, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*