2. Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima 24. i 25. avgusta u Gradačcu

Drugi  Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima bit će održan 24. i 25. avgusta u okviru 44. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije- Sajma šljive koji počinje sutra  u Gradačcu. Na Kongresu je učešće prijavilo 55 naučnih radnika i iskusnih pčelara. Prof. Dr Midhat Jašić, predsjednik Organizacionog odbora Kongresa  kaže da će tematika biti raznovrsna, od legislative u pčelarstvu, kvaliteta i zdravstvene sigurnosti pčelninjih proizvoda,  medonosnih biljaka pa do  praktičnog pčelarstva.

Jedan od suorganizatora Kongresa je i Savez pčelara TK. Predsjednik Saveza Muradif Kalesić., najavio je da Kongres ne završava 25.  u Gradačcu, već će svoj nastavak doživjeti  8 i 9.septembra u Tuzli na Sajmu pčelarstva i pčelinjih proizvoda sa međunarodnim ocjenjivanjem kvaliteta meda.

Kongres je organizovan s ciljem intergracije akademske zajednice, prehrambene i farmaceutske industrije  te proizvođača pčelinjih proizvoda, kako bi se stvorio sinergijski faktor što bi rezultiralo boljim razvojem pčelarstva.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*