Mostar: Iz pepela izrastao novi i veći Bingo!

U Mostaru je svečano otvoren novi objekat kompanije Bingo, izgrađen na mjestu gdje se nalazio veliki tržni centar ove kompanije koji je potpuno uništen u požaru u aprilu ove godine. Svi zaposleni prije izbijanja požara ponovo su na svojim radnim mjestima, a otvoreno je i 100 novih radnih mjesta.

Centar se sada prostire na 11.660 kvadratnih metara, od čega hipermarket zauzima površinu od devet hiljada kvadrata, dok ostatak prostora otpada na igraonicu, restoran i poslovne prostore koji su se i ranije nalazili u centru.

Novi Bingo donosi i novitete, pa će na dijelu zemljišta pored parkinga, biti izgrađen i retail park u sklopu kojeg će uskoro biti otvorene razne poslovnice.

“Stotinu njih koji su i ranije radili radit će i dalje, te su i danas ovdje s nama. Ovo je drugačiji i mnogo ljepši objekat nego onaj raniji”, kaže za BHRT portparolka kompanije Bingo Tatjana Paunoski.

Radnice presretne – Bilo je važno sačuvati radna mjesta
Sreću nisu krile ni radnice ovog trgovačkog lanca. Sve one, kao i njihove kolege i kolegice uspjele su sačuvati svoje radno mjesto i pored potpunog uništenja ovog objekta.

“Drago mi je što sam ponovo tu i što nisam ostala bez posla tokom ovog vremena i stvarno sam prezadovoljna što sam se vratila ponovo u naš Bingo”, prezadovoljna je radnica Ernesa Tipura.

“Drago nam je što je ovo sve opstalo i što je sve prošlo. Ponovo smo na nekom novom početku”, riječi su druge radnice Emire Džino.

Otvaranju Binga prisustvovalo je više hiljada Mostaraca koji su mogli uživati u raznim promocijama i degustacijama, a ovakve aktivnosti se nastavljaju i tokom vikenda.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*