dav

Uspješan nastup vozača SAK SPArK Tuzla

U Jajcu je za vikend održan 1. AUTO SLALOM „PLIVSKA JEZERA 2018“ , kojeg je na osnovu raspisanog Šampionata u disciplini A09 od strane SAMSBIH i SAMSRSte HAKS,organizovao Sportski auto klub ”Komotin” Jajce. Utrka se bodovala za Šampionat Bosne i Hercegovine, Šampionat Republike Hrvatske, Šampionat Republike Srpske i Otvoreno prvenstvo grada Jajce.

Predviđene su bile dvije trening vožnjei tri takmičarske, od čega se za konačni plasman zbrajaju dvije uspješnije. S obzirom na to da se prijavilo 90 takmičara otkazana je jedna trening vožnja. Uprkos tome vozači i publika su uživali u cjelodnevnom festivalu automobila i brzine uz prelijepi ambijent Plivskogjezera.

SAK SPArK Tuzla su predstavljali Mirza Žabić, Boris Novak, Haris Memiševići Jasmin Babović.

Najuspješniji je bio Boris Novak koji je pobijedio u Klasi 2 – grupa Serija,  a u istoj klasi treće mjesto je osvojio Jasmin Babović na svom prvom natjecanju u ovoj disciplini, dok su Žabić i Memišević takmičenje završili na 4. i 5. mjestu u klasi 4 – grupa Sprint.

Ovom, vrhunski organizovanom, utrkom započela je sezona u disciplini A09 – Slalom koja se nastavlja idućeg mjeseca auto slalomom „Kozara 2018“.

Boris Novak

https://youtu.be/C-cef2f6eYU

Jasmin Babović

https://youtu.be/IjgQwdAsQps

Haris Memišević

https://youtu.be/2K0Hi9KPexQ

(RTv7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*