(Video) Gradski Štab civilne zaštite: Nastaviti sa pružanjem pomoći građanima u poplavljenim područjima

Obilne padavine u petak su izazvale velike probleme u nekoliko tuzlanskih naselja. Najviše štete pretrpjele su mjesne zajednice Simin Han, Požarnica i dio mjesne zajednice Gornja Tuzla, koje su zadesile poplave i klizišta. Služba Civilne zaštite grada Tuzle, u saradnji sa ostalim gradskim službama i preduzećima odmah je izašla na teren i tom prilikom utvrdila da je situacija u ovim MZ gora nego poslije poplava 2014. godine. Zbog toga je danas proglašeno stanje prirodne nesreće u mjesnim zajednicama Simin Han, Požarnica i Gornja Tuzla.

U toku je sanacija šteta koje su prouzrokovale vremenske nepogode, radi se na raščišćavanju terena, čišćenju korita, mulja, uklanjanju krupnog i kabastog otpada, nakon čega će i veterinarske ekipe raditi na deratizaciji i dezinfekciji terena.

S obzirom na to da je došlo do kvara na cjevovodu, Požarnica i Bare su bez vode. Cisterne sa pitkom vodom su na raspolaganju građanima ovih naselja, a iz Vodovoda očekuju da bi kvar mogao biti saniran u nedjelju.

Iz Gradske uprave su pozvali građane pomenutih mjesnih zajednica da u prostorijama svojih mjesnih zajednica izvrše prijavu štete, popune propisane obrasce za štetu PR-Š, kako bi Komisija za procjenu šteta Grada Tuzle adekvatno popisala i izvršila uvid u stanje.

Kakvo je stanje na terenu dan nakon poplava te o čemu se govorilo na vanrednoj sjednici Štaba CZ poslušajte u prilogu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*