Haradinaj: Nemoguća podjela Kosova i promjena granica

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ponovio je svoj i stav Vlade Kosova da su nemoguće podjela Kosova i promjena granica, prenosi Zeri.

Pozicija vlade i moja je ova: težimo pravno obavezujućem sporazumu između dvije države, recipročnom priznanju Kosova i Srbije, rekao je Haradinaj.

“Granice i teritorija nisu tema diskusija, niko na Kosovu nema mandat da o tome diskutuje. Granice i teritorija u ovom slučaju su korak nazad za Kosovo, destabilizuju region i to jedino odgovara predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, niko drugi nema u tome interes”, smatra Haradinaj.

Komentarišući nedavne izjave kosovskog predsjednika Hašima Tačija na tu temu, Haradinaj ih je protumačio kao neku vrstu odgovora na ono što se govori u Beogradu.

“To će svakako biti razjašnjeno u budućnosti, ali nemoguće je da neko pregovara o granicama i teritoriji Kosova”, rekao je Haradinaj.

Tači: Neće biti podjele, ostalo su lažne vijesti

Tači je istovremeno na svom Facebook nalogu poručio da neće biti podjele ili razmjene teritorija između Srbije i Kosova, prenosi RTK.

“Da ujedinjenju sa Preševom, Bujanovcem i Medveđom. Da međusobnom priznanju Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama”, napisao je Tači.

“Ne podjeli, ne razmjeni teritorija. Ostalo su lažne vijesti”, napisao je on.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*