Napeto u Banja Luci: Vlast čisti Trg Krajine, građani protestvuju

Prava drama odvija se na ulicama Banjaluke. Uhapšeni su roditelji Davida Dragičevića, opozicioni političari, pripadnika grupe Pravda za Davida i više građana.

Hapšenja su izazvala niz nemilih događaja, a povrijeđen je i jedan policajac.

Stigao je i kombi, koji će vjerovatno ukloniti simbole mirnog protesta sa Trga Krajine. Građani dobacuju da ne diraju stvari i da je to simbol slobode.

Inspektori Policijske uprave Banjaluka upravo su došli pred kuću Davora, prisutno je 10-ak pripadnika snaga bezbjednosti.

Ranije su pripadnici specijalnih policijskih jedinica u Banjaluci uhapsili Davora Dragičevića i Suzanu Radanović, roditelje ubijenog Davida Dragičevića. Nakon toga, uhapšen su i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, te poslanik PDP-a Draško Stanivuković. Među uhapšenima je i potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Ranije je veći incident je izbio na Trgu Krajine. Jedan građanin je krenuo na policiju, a više njih ga je hapsilo, zbog čega je došlo do naguravanja policije i građana.

Hapšenje Davora Dragičevića potvrdio je i MUP RS jednom rečenicom, navodeći da su uhapsili lice D.D: zbog dokumentovanja krivičnog djela “ugrožavanja sigurnosti”.

Na Trgu Krajine Banjaluka situacija je napeta.

(vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*