Zubac: Novi pravilnik, veća sigurnost

Na današnjoj sjednici Kolegija direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), direktor Goran Zubac je izrazio zadovoljstvo zbog usvajanja novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji SIPA-e jer će omogućiti još funkcionalnije obavljanje poslova i zadataka iz nadležnosti SIPA-e, kao i efikasnije tretiranje ključne problematike iz oblasti terorizma, organiziranog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije, ratnih zločina i drugih krivičnih djela.

Sve to će rezultirati stvaranjem sigurnijeg ambijenta za život svih građana BiH, što je dužnost i osnovni zadatak SIPA-e, zaključio je Zubac, saopćeno je ove agencije.

Sjednica Kolegija je održana u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Osim direktora i užeg rukovodstva, prisustvovali su načelnici svih organizacionih jedinica SIPA-e.

Rrazgovarano je o rezultatima rada Agencije, usvajanju novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji SIPA-e, unapređenju radne discipline i drugim pitanjima.

Konstatovano je da je Agencija u proteklom periodu intenzivno radila na sprečavanju, otkrivanju i istraživanju krivičnih djela iz svoje nadležnosti i da su sveukupni rezultati rada veoma dobri.

Direktor Zubac izrazio je zadovoljstvo zbog postignutih rezultata i podsjetio prisutne da su posao SIPA-e najsloženije istrage i predmeti, s posebnim akcentom na borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala, teškog finansijskog kriminala i korupcije te ratnih zločina, kao i da u narednom periodu očekuje jednako dobre rezultate.

Naglasio je da će službenici SIPA-e, u skladu s postignutim rezultatima i zalaganjem u radu, biti nagrađivani te da će rezultati rada biti osnovni kriterij za napredovanje u službi.

Kolegij je razgovarao i o jačanju sveukupnih istražnih kapaciteta i profiliranju najboljih kadrova SIPA-e te o materijalno-tehničkom jačanju, što će SIPA-i dati veći kvalitativni nivo, saopćeno je.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*