Servisne informacije za 28.juli – Od danas povremeni prekidi u vodosnabdijevanju u dvije ulice

Od dežurnih službi u našem gradu, jutros do 7 sati, prikupili smo sljedeće servisne informacije:

Iz MUP-a TK saznali smo da je protekla 24 sata javni red i mir narušen je 6 puta. Evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela na području TK. Dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća. 5 lica je povrijeđeno. Teške tjelesene povrede zadobila je jedna osoba, lakše su povrijeđene 2 osobe, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 2 lica.

Kako smo doznali iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, građanima je ukupno pruženo 217 zdravstvenih usluga.

Vatrogasci PVJ Tuzla u protekla 24 sata imali su 1 tehničku intervenciju.

Uredno je snabdjevanje vodom svih gradskih i prigradski naselja, saopćeno je iz JP Vodovod i kanalizacija Tuzla. Ekipe Vodovoda su na terenu i rade na sanaciji štete usljed nedavnog nevremena. Osim toga, iz ovog preduzeća obavještavaju građane da će doći do povremenih zastoja u snabdjevanju vodom i zastoja u odvijanju saobraćaja u ulicama Meše Selimovića i Mirze Hadžimehmedovića zbog planiranih radova na zamjeni vodovodnih cijevi od 28. jula 2020. pa do okončanja svih radova. Procjenjuje se da bi radovi trebali trajati okvirno do 15.avgusta.

Odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija se po planu i programu, saopćeno je iz JP Komunalac Tuzla. Ekipe Komunalca sa mašinama u službi su Civilne zaštite Grada Tuzla i rade na otklanjanju posljedica od nedavnog nevremena.

(RTV 7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*