Vlada TK poziva na oprez zbog najavljenih obilnijih padavina

Vlada Tuzlanskog kantona danas je reagujući na upozorenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH zbog očekivanih jačih lokalnih pljuskova u narednim danima, zatražila od Kantonalnog štaba civilne zaštite, ali i Kantonalne uprave civilne zaštite da u narednim danima povećaju stepen opreznosti i da, u slučaju potrebe, budu spremni na brz odgovor.

U saopćenju se navodi da je Vlada zbog razmjere poplava i drugih nepogoda, koje su kao posljedica obilnih padavina u proteklim danima pogodile zemlje zapadne Europe, apelirala na nadležne subjekte koji se bave održavanjem riječnih korita i kanala za prikupljanje oborinskih voda da vrše pojačan nadzor nad kritičnim dionicama vodotoka gdje bi u slučaju većih padavina, moglo doći do izlijevanja vode iz korita, saopćilo je Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Vlada apelira na gradove i općine u Tuzlanskom kantonu da u pripravnost stave i sve nadležne službe, a posebno službe za spašavanje na vodi i pod vodom, kako bi u slučaju potrebe bile u stanju što brže reagirati.

Također Vlada je apelirala i na građane koji u blizini svojih imanja imaju kanale koji prikupljaju oborinske vode, da ih očiste te time preveniraju njihovo začepljenje i plavljenje okolnog zemljišta.

Vlada Tuzlanskog kantona i Kantonalni štab civilne zaštite će tokom vikenda biti u pripravnosti kako bi se moglo hitno reagirati u slučaju potrebe.

Danas je u okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona dala prethodnu saglasnost Upravnom odboru Kantonalne agencije za privatizaciju za imenovanje vršioca dužnosti direktora Kantonalne agencije za privatizaciju, saopćeno je.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*