Servisne informacije za nedjelju 12.decembar: Zbog snijega usporeno saobraćanje, ekipe Komunalca od sinoć na terenu

Snijeg koji je padao cijelu noć nije prouzrokovao veće probleme u Tuzli, osim što je saobraćanje otežano. Ekipe zimske službe JKP Komunalac Tuzla su od sinoć konstantno na terenu, gdje saobraćajnice čiste prema prioritetima. To su sjeverna, južna saobraćajnica, prilazi bolnicama i školama, te transferzale, druge na red dolaze visinske zone, a treća su velika gradska naselja. Iz Komunalca su još jednom apelovali na građane, da očiste snijeg ispred njihovih stambenih i poslovnih objekata, što je i njihova zakonska obaveza.

Kako su nam kazali u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Tuzla, u 24 sata su imali dvije tehničke intervencije na uklanjanju grana, koje su pukle usljed težine snijega. Osim toga, gasili su po jedan kontejner i dimnjak.

Naselje Husino je ovog jutra bez vode zbog kvara na cjevovodu koji će biti otklonjen u toku dana. Uredno je vodosnabdijevanje ostalih gradskih i prigradskih naselja.

Iz Centralnog grijanja  dd Tuzla kažu da je sistem snabdijevanja toplotnom energijom u gradu stabilan.

Prema informacijama koje smo dobili u MUP-u TK, u protekla 24 javni red i mir narušen je dva puta, izvršena su četiri krivična djela, te se desilo čak 14 saobraćajnih nesreća u kojima su dvije osobe teže povrijeđene, dvije lakše, a za četiri osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

U Službi Hitne medicinske pomoći pružili su 192 zdravstvene usluge.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*