Srušio se helikopter koji je prevozio bolesnu bebu

Vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd srušio se u blizini aerodroma Nikola Tesla, potvrđeno u Ministarstvu odbrane.

Zasad se ne zna ima li preživjelih, a detalji će biti saopšteni u jutarnjim časovima, piše B92.

Vojna transportna letelica “Mi-17” angažovana u akciji spasavanja bebe stare pet dana stigla je do Beograda oko 22h, ali je bila prinuđena da zbog loših vremenskih uslova kruži u blizini aerodroma u potrazi za pogodnim mestom za slijetanje.

Helikopter je nestao sa radara poslije ponoći, kada je izgubljen i kontakt sa posadom.

Ubrzo je pokrenuta potraga, a helikopter je pronađen u blizini aerodroma, pored auto-puta.

Uzrok nesreće su najvjerovatnije loši vremenski uslovi i gusta magla i pretpostavlja se da je letjelica ostala bez goriva.

Još nema zvaničnih informacija o tome koliko je ljudi bilo u helikopteru.

“Naš helikopter, kojim je životno ugrožena beba transportovana iz Raške, pao je u širem reonu aerodroma Surčin. Više detalja naknadno”, objavljeno ja na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Akcija spasavanja počela je oko 21 čas, kada je odron presjekao put sanitetu koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u kragujevačku bolnicu. Dijete je imalo probleme sa disajnim organima i bilo je u teškom stanju, a postojala je opasnost da ostane bez kiseonika na putu, jer su zalihe bile pri kraju.

Ubrzo je angažovan vojni helikopter, a reagovali su i ministri odbrane i zdravlja.

Letjelica je stigla do beogradskog aerodroma odakle je trebalo da dete bude prebačeno na Institut za majku i dijete, ali su vremenski uslovi onemogućili sijetanje, da bi iza ponoći helikopter nestao sa radara.

Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” su tokom noći stigle ekipe Hitne pomoći i pripadnici Vojske Srbije.

Izuzetno loši uslovi su cijele noći otežavali avio-saobraćaj iznad Beograda i zbog guste magle i slabe vidljivosti su avioni ili kružili iznad aerodroma “Nikola Tesla” ili su preusmjeravani na druge aerodrome.

(nezavisne/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*