(VIDEO) JU BKC TK: Nova audicija za članstvo u vokalnom ansamblu

JU Bosanski kulturni centar TK u okviru svojih programskih aktivnosti i rada na promociji bh. kulture i muzike u okviru obilježavanja 25 godina djelovanja i postojanja pokrenuo je rad vokalnog ansambla koji je počeo sa radom početkom septembra 2022. godine.

U okviru ovog značajnog jubileja JU BKC TK do sada je učestvovao u realizaciji programa obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH, gdje je ostvario zapažen nastup na svečanoj sjednici Skupštine TK zajedno sa instrumentalnim sastavom, članovima nekadašnje grupe Skver. Vokalni ansambl JU BKC TK također je nastupio na 14. Festivalu sevdalinke TK u decembru prošle godine.

U 2023. godini vokalni ansambl će zajedno sa instrumentalnim sastavom nastupiti u okviru obilježavanja značajnih datuma, državnih i vjerskih, te novogodišnjih koncerata, a 30. 05. 2023. godine planiran je prvi cjelovečernji koncert.

Vokalni ansambl JU BKC TK JU BKC TK organizuje audiciju za muške glasove i beatbox za prijem novih članova u Vokalni ansambl. Audicije će biti održane utorkom i četvrtkom od 18,00 sati u prostorijama JU BKC TK do kraja januara.

O detaljima smo govorili u otvorenom programu sa gošćom Mirelom Ibrahimović Mehanović, stručnim saradnikom za muzičku djelatnost u BKCu TK Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.