Nova sezona, stari problemi za Armina Mujkanovića

Nakon izuzetno uspješne 2022. godine, tuzlanski automobilista Armin Mujkanović je ostvario svoj veliki cilj i stavio ruke na šampionski pehar. Umjesto u Šampionatu BiH, sreću je potražio u Prvenstvu Hrvatske. Iako je po jačini višestruko snažniji i konkurentniji, šampionat u susjednoj Hrvatskoj je pokorio već iz prvog pokušaja, dok će na prvu titulu u BiH još uvijek malo sačekati.

Nakon uspješne prve sezone u Prvenstvu Hrvatske, Mujkanović nastavlja braniti boje Splitskog autokluba u okviru istog šampionata, što znači da će probati odbraniti teško izborenu titulu u 2022. godini. Pored nastupa u Prvenstvu Hrvatske, Mujkanović namjerava ozbiljno napasti konkurenciju u FIA CEZ šampionatu. Prvobitni plan za ovu godinu obuhvata šest trka CEZ šampionata i četiri samostalne Prvenstva Hrvatske.

Pred Mujkanovićem je ponovo ozbiljan posao koji nema veze sa aktivnostima na stazi. Naravno, to je potraga za sponzorima koji su spremni da podrže ovaj poduhvat. Interes svakako postoji. Od početka godine vode se aktivni pregovori s nekoliko kompanija koje su izrazile interesovanje za saradnju i promociju na trkačkim stazama širom regiona, a Mujkanovićevi rezultati su svakako doprinijeli da već postojeći interes dodatno poraste.

Iako još uvijek ne zna ko će mu biti sponzori u narednoj sezoni, jedno je sigurno. U novoj sezoni će voziti svoju Hondu Integru Type R s kojom je i osvojio šampionsku titulu u Prvenstvu Hrvatske. Postojale su određene opcije prelaska i u kategoriju 2, odnosno formulu, Mujkanović se ipak odlučio da nastavi nizati uspjehe u kategoriji 1 prije definitivnog prelaska u najviši nivo.

(Press Armin Mujkanović/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.