Bećiragić poslije pobjede nad Izraelom: Bolji igrači su slavili, ali neodgovorno je imati 22 izgubljene lopte

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se sinoć pobjedom nad Izraelom rezultatom 86:77 plasirala u finale pretkvalifikacija za Olimpijske igre, a selektor Adis Bećiragić je bio nezadovoljan igrom njegovih izabranika.

“Igrali smo protiv izuzetno teške reprezentacije Izraela koja je u svim segmentima igre kontra od onoga što mi igramo. Natjerali su nas na veliki broj izgubljenih lopti, što je dovelo do određene nervoze. Mislili smo da ćemo mnogo lakše pobijediti. Čestitamo njima, ali ekipa sa boljim igračima je pobijedila. Mi, naravno, nismo zadovoljni jer, bez obzira na njihove promjene odbrana i agresivnost, su nas natjerali na veliki broj grešaka. Za igrače koji su ovakvog nivoa je vrlo neodgovorno i nepotrebno imati 22 izgubljene lopte i dozvoliti toliko ofanzivnih skokova u utakmici koja se igra kao da je finale”, poručio je Bećiragić.

U finalu u nedjelju će se naši momci boriti za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre protiv selekcije Poljske koja ih je u grupnoj fazi savladala rezultatom 85:76.

Bećiragić se nada da ekipa neće igrati loše kao u prvom susretu.

“Nadamo se da ćemo protiv Poljaka igrati bolje jer će nam se u protivnom sigurno ponoviti isti rezultat jer su oni puno bolji i od Mađarske i od Izraela. Prije svega, očekujem od svojih igrača mnogo veću koncentraciju, mnogo veću odgovornost u podjeli lopte, ekstra pas, ekstra prodor. Ako to ne uspijemo, bit ćemo u velikom problemu”, rekao je Bećiragić.

Finale je na programu u nedjelju od 14 sati i 15 minuta u Areni Gliwice, a s obzirom da će Poljaci imati prednost domaćeg terena, nema sumnje da ćemo morati biti u najboljem izdanju kako bi došli do pobjede.

Podsjetimo, mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre će dobit će samo ekipa koja osvoji turnir.

Kvalifikacioni turnir će biti održan u Francuskoj neposredno pred početak Olimpijskih igara, a na njemu će učestvovati 24 ekipe koje će se boriti za četiri mjesta koja ne popune ekipe sa Svjetskog prvenstva koje će se održati za nekoliko sedmica.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*