Izraelski ministar Ben-Gvir pozvao da se “odmah snažno počne s napadima na Gazu”

Izraelski krajnje desničarski ministar za nacionalnu sigurnost Itamar Ben-Gvir rekao je da Hamasovo preuzimanje odgovornosti za jutrošnji napad u Jerusalemu “nije prekid vatre” i pozvao je da se “odmah snažno počne s napadima na Gazu”.

Ben-Gvir, koji je nedavno došao u prvi plan u Izraelu zbog podjele hiljada komada oružja civilima i jevrejskim doseljenicima na okupiranoj Zapadnoj obali, objavio je saopćenje nakon što je Hamas preuzeo odgovornost za napad na zapadu Jerusalema u kojem je jutros poginulo troje Izraelaca, a 13 povrijeđeno.

Ben-Gvir tvrdi da je “Hamas, s jedne strane, potpisao sporazum o prekidu vatre, a s druge strane izveo napad na Al-Kuds (Jerusalem), te da to nije bio prekid vatre već nastavak sporazuma o predaji Izraela”.

Također, tvrdi da je ova situacija Jahji Sinvaru, vođi Hamasa u Pojasu Gaze, dala “nadu da će iz ovog rata izaći kao pobjednik” i napomenuo da bi trebali odustati od sporazuma s Hamasom.

“Napadi moraju odmah biti nastavljeni sa izuzetnom snagom kako bi se postigli vrhovni ciljevi rata, koji ima za cilj potpuno uništenje Hamasa i svih njegovih podružnica i ostataka”, rekao je Ben-Gvir.

bhrt

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*