Danas sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Za danas je zakazana 40. redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla.

Kada je riječ o najavljenom dnevnom redu, izdvoja se Odluka o izmjeni Odluke o komunalnim djelatnostima, Odluka o dodjeli javnih priznanja u 2024.godini, a tu je i Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje članova Upravnih odbora u Javnim ustanovama čiji je osnivač Grad Tuzla.

Osim ovoga vijećnici i vijećnice će razmatrati Odluku o dodjeli u zakup stanova u vlasništvu Grada Tuzla i stanova na kojima Grad Tuzla ima pravo raspolaganja, kao i Pravilnik o izmjenama pravilnika o kriterijima i postupku, za ostvarivanje prava na socijalne jednokratne novčane pomoći iz Budžeta Grada Tuzla.

Tu je i Nacrt plana upravljanja otpadom Grada Tuzle 2024. – 2028.godina, te izvještaji o radu i poslovanju nekoliko javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač ili suosnivač Grad Tuzla. To su JP Radiotelevizija 7 doo Tuzla, JP Pannnonica doo Tuzla, JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla, te JU Centar za socijalni rad Tuzla.

Više informacije saznajte u našim radijskim i televizijskim informativnim emisijama tokom dana, kao i portalu www.rtv7.ba.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*