Gradonačelnik Lugavić upriličio prijem za mlađe pionire FK Tuzla City, prvake Federacije BiH u nogometu

U Gradskoj upravi Tuzle, danas je gradonačelnik, dr.sc. Zijad Lugavić, organizovao prijem za selekciju mlađih pionira godišta 2011 iz FK Tuzla City, koji su osvojili titulu prvaka Federacije BiH u nogometu. Završno takmičenje, u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH, održano je u junu, u Sarajevu.

Gradonačelnik Lugavić čestitao je mladim nogometašima i njihovim trenerima na izuzetnom postignuću, ističući važnost sporta i zdravog načina života za mlade. “Ovaj uspjeh pokazuje da uz trud, rad i timsku igru, naši mladi mogu postići velike stvari. Čestitam vam na ovom fantastičnom rezultatu i nadam se da će vam ovo biti podstrek za još veće uspjehe u budućnosti,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Mladi pioniri FK Tuzla City su zahvalili gradonačelniku Lugaviću na prijemu i podršci, naglašavajući da će i dalje vrijedno raditi kako bi nastavili nizati sportske uspjehe i predstavljati svoj grad na najbolji mogući način.

Turnir se organizuje već 15 godina, a FK Tuzla City je postao prvi klub iz Tuzlanskog kantona koji je osvojio Federalno prvenstvo u ovoj kategoriji, što je veliki uspjeh za cijelu zajednicu.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*