Počelo renoviranje Autobuske stanice u Tuzli

Uskoro će početi renoviranje Autobuske stanice u Tuzli .

Nakon što su ispunjeni svi potrebni zahtjevi i konačno dobili dugo tražene građevinske dozvole za  renoviranje, izvođači radova počet će sa radovima.
-Počeli smo od podrumskih prostorija jer se sve potrebne instalacije, mislim na elektro, vodovodne i grijanje nalaze upravo u ovom dijelu zgrade. Tu je mnogo posla za uraditi ali smo se zbog dolaska hladnijih dana odlučili završiti sve ono što je unutar objekta i to bismo trebali okončati do proljeća-kazao je Nedžad Siočić, generalni direktor ‘Trnasturista’ Tuzla.

U toku su i radovi na modernizaciji odnosno automatizaciji  tzv. izlaznog portala iz stanice na perone ali i obnova restorana i taj dio posla takodjer će biti završen do proljeća.

Na proljeće kreću i radovi na vanjskom uređenju zgrade, uređenju prilaza i kompletnog vanjskog dijela stanice.

-Pred nama je mnogo posla ali smo spremni završiti sve što je projektom planirano do početka ljeta. Nadam se da će građani odnosno korisnici naših usluga biti zadovoljni nakon što završimo sve što smo planirali jer je važno da Tuzla kao sjedište Tuzlanskog kantona ali i regionalno turističko središte ima lijepu i uređenu glavnu gradsku autobusnu stanicu jer je to prvi susret putnika kada dolaze u jedan grad-kazao je  Siočić.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*