Formiran Savjet za lokalni ekonomski razvoj grada Tuzla

U petak je u Gradskoj upravi održan prvi radni sastanak novoformiranog Savjeta za lokalni ekonomski razvoj Grada Tuzla, što predstavlja savremeni pristup u saradnji poslovnog, javnog i obrazovnog sektora. Svojim djelovanjem će funkcionalno i efektivno uticati na kreiranje poslovnog ambijenta za razvoj privrede i zapošljavanje na području grada.

Za predsjednika Savjeta imenovan je dr. Sead Omerčević, direktor firme Babilon d.o.o. iz Tuzle, dok je za zamjenika imenovan Omer Delalić, direktor i vlasnik firme Deling d.o.o. Tuzla.

Tokom prvog sastanka razmatrane su dosadašnje aktivnosti na uspostavljanju boljeg poslovnog ambijenta u gradu Tuzla, kao i inicijativa Gradske uprave za izmjenu postojećeg Zakona o stvarnim pravima, čime bi se doprinijelo efektivnijem korištenju postojećeg i napuštenog zemljišta za potrebe razvoja privrede, te projekat formiranja Poslovne zone Kreka-sjever, u Tuzli.

Na prijedlog članova Savjeta, koji trenutno broji 24 predstavnika, privrednih subjekata i obrazovnih institucija, inicirane su teme za naredni sastanak i utvrđena dinamika održavanja sastanaka, tokom kojih će se razmatrati najvažnija pitanja od značaja za razvoj privrede grada Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*