Gradsko prvenstvo:Najbolji nogometaši iz OŠ „ Kreka “ i Behram-begove medrese Tuzla

Finalni turnir Gradskih školskih prvenstava u nogometu za osnovne škole održan je jučer na Gradskom stadionu Tušanj, a za srednje škole 5. maja u sportskoj dvorani Behram-begove medrese. U konkurenciji osnovnih škola sastale su se najbolje ekipe iz četiri kvalifikacijske grupe.

OŠ „Kreka“ je u konkurenciji osnovaca pokazala najviše i zasluženo osvojila prvo mjesto pobjedivši u polufinalu ekipu OŠ „Bukinje“ sa 5:3 i u finalu ekipu OŠ „Soliona“ rezultatom 2:1.

Drugoplasirana ekipa OŠ „Solina“ je do finala došla pobjedom protiv ekipe OŠ „Slavinovići“  rezultatom 4:3.

Ekipa OŠ „Slavinovići“ poslije poraza u polufinalu od ekipe OŠ „Solina“ je smogla snage da sa 1:0 savlada ekipu OŠ „Bukinje“ u utakmici koja je odlučivala o trećoj poziciji.

Plasman ekipa je slijedeći :

  1. mjesto OŠ „Kreka“
  2. mjesto OŠ „Solina“
  3. mjesto OŠ „Slavinovići“
  4. mjesto OŠ „Bukinje“

U konkurenciji srednjih škola finalnom turniru prethodila je grupna faza, kroz koju je prošlo 16 srednjih škola a u finalu su se sastale po dvije najbolje ekipe iz dvije kvalifikacijske grupe.

Malonogometna ekipa Behram-begove medrese osvojila je prvo mjesto među srednjoškolcima, u polufinalnoj utakmici protiv Medicinske škole igrali su 3:1 dok su u finalu savladali ekipu Elektrotehničke škole sa rezultatom 2:1.

Drugoplasirana ekipa Elektrotehničke škole je do finala došla pobjedom protiv ekipe Mašinske škole rezultatom 3:1.   Medicinska škola u utakmici za treće mjesto savladala ekipu Mašinske škole sa rezultatom 5:2.

Plasman ekipa je slijedeći :

  1. mjesto Behram-begova medresa
  2. mjesto Elektrotehnička škola
  3. mjesto Medicinska škola
  4. mjesto Mašinska škola

Dvije najbolje plasirane ekipe nastavljaju takmičenje na kantonalnom nivou.

Pokrovitelj cjelokupnog programa Malih olimpijskih igara je Grad Tuzla, sponzori Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK- a i BH Telecom dd Sarajevo, Direkcija Tuzla. Organizator je Sportski savez grada Tuzle.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*